Bloggen voor het RIG: investeren in jezelf en elkaar

Bij het Rijks ICT Gilde (RIG) vinden we het belangrijk om kennis te delen. Dit stimuleren wij dan ook bij onze RIG-collega’s. Een van de manieren om kennis te delen is bloggen. Jeroen Heijmans, Java-developer bij het RIG, schrijft iedere maand een blog over verschillende manieren waarop programmeurs zich op de juiste manier aan de AVG-wet kunnen houden. Daarmee investeert hij niet alleen in zijn eigen kennis, maar ook in die van anderen.

In mei 2018 werd de AVG-wet ingevoerd. Met ingang van deze wet moesten programmeurs hun werkwijzen aanpassen om op legale wijze met persoonsgegevens om te gaan. In zijn eerste blog omschrijft Jeroen verschillende manieren waarop programmeurs de AVG-wet op juiste wijze kunnen naleven.

Benieuwd naar blog #2? Houd de pagina Weblogs en onze LinkedIn in de gaten!