Van visie naar werkelijkheid met de eerste onboarding Rijks ICT Gilde

De eerste onboarding van de vakmannen en vakvrouwen van het Rijks ICT Gilde is een feit. Hiermee is een visie over vakmanschap binnen de Rijksoverheid werkelijkheid geworden en wordt Rijksbreed samengewerkt aan een digitaal veilig, servicegericht en slim Nederland.

foto onboarding

Vanuit alle windstreken zijn afgelopen dinsdag nieuwe collega’s in Den Haag bij elkaar gekomen. Om elkaar te leren kennen, maar ook om kennis te maken met de organisatie en ideeën achter het Rijks ICT Gilde. Dat iedereen de kennis en kunde in huis heeft om het verschil te maken en er ook veel zin in heeft was duidelijk te merken aan de enthousiaste gesprekken en presentaties.

De onboarding is ingestoken zodat de nieuwe collega’s snel en prettig kunnen starten als engineer vanuit het Rijks ICT Gilde bij onze samenwerkingspartners. Directeur Mo Jaber trapte af met zijn visie over het Rijks ICT Gilde. Een visie waarin we vanuit een ICT- ecosysteem, vakmanschap en kennis de Rijksoverheid de aankomende jaren kunnen versterken en ondersteunen. Wat ook duidelijk naar voren kwam, is dat het Rijks ICT Gilde van alle RIG-ers is. ‘We gaan het Rijks ICT Gilde met elkaar opbouwen, uitbouwen en verder professionaliseren. We dragen allemaal bij aan het succes van het Rijks ICT Gilde als dienstverlener en als aantrekkelijke werkgever’, vertelde Mo in zijn presentatie.

Na het inhoudelijke programma, werd het Haagse Plein overgestoken naar het gebouw van de Tweede Kamer. Hier kregen de RIG-ers een interessante rondleiding door het hart van de Nederlandse democratie. Ook werd ingezoomd op het speelveld van de Rijksoverheid, de politiek en wat dit betekent voor het Rijks ICT Gilde.

Ook werken bij het Rijks ICT Gilde? Check onze vacatures op Werken voor Nederland!