Werken als expert bij de grootste ICT-werkgever van Nederland

De Rijksoverheid staat inmiddels bekend als de grootste ICT-werkgever van Nederland. Sinds 2018 is het Rijks ICT Gilde van start gegaan als initiatief om de Rijksoverheid te ondersteunen bij de belangrijke opgave om verder te bouwen aan een servicegericht, digitaal veilig en slim Nederland. Met het Rijks ICT Gilde kunnen engineers flexibel werken bij verschillende opdrachtgevers en hun expertise inzetten op de plekken waar dit het hardste nodig is.

foto marvin lopend

Een belangrijke opgave

‘Als Rijks ICT Gilde staan wij ook wel bekend als de ICT-startup van de Rijksoverheid. Ons doel is om te groeien met de belangrijke taak om de Rijksoverheid te voorzien van hoogwaardige kennis en skills op het gebied van cloud, data, security en software development. Wij zijn de engineers van de toekomst aan het werven’, vertelt Mo Jaber, kwartiermaker Rijks ICT Gilde.

Het Rijks ICT Gilde is onderdeel van de flexibele schil van de Rijksoverheid. Het Rijks ICT Gilde levert hoog gekwalificeerde engineers op het gebied van data, cloud, security en software development binnen de Rijksoverheid. De engineers zijn in dienst van de Rijksoverheid en werken bij verschillende opdrachtgevers. Opgebouwde kennis en ervaring blijft voor het Rijk beschikbaar en wordt rijksbreed gedeeld en ingezet. Met het Rijks ICT Gilde heeft de Rijksoverheid altijd schaarse kennis en skills in huis als basis voor een digitaal veilig, servicegericht en slim Nederland.

Werken aan ICT-uitdagingen met maatschappelijk impact

‘Een baan als engineer bij het Rijks ICT Gilde betekent dat je continu bezig bent met het doorontwikkelen, toepassen en delen van jouw kennis. Je vindt het leuk om samen te werken en mooie oplossingen te ontwikkelen. En je betekent iets voor Nederland, want je werkt aan projecten met maatschappelijke impact.’ Aldus Jeroen Jonkman, engineer bij het Rijks ICT Gilde.

De focus van het Rijks ICT Gilde in dit opbouwtraject is het werven van ervaren engineers. Inmiddels zijn de gesprekken in volle gang en zijn er ook engineers aan de slag vanuit het Rijks ICT Gilde of beginnen de aankomende maanden. Met het Rijks ICT Gilde biedt de Rijksoverheid ervaren professionals afwisseling en een platform voor ervaren engineers om hun kennis optimaal in te zetten.

Wil je meer weten over werken bij het Rijk ICT Gilde? Klik hier