Rijks ICT Innovatie Meetup; innnovatie, kennis maken en kennis delen binnen en buiten de overheid

Op 5 april organiseerden DUO, de RDW, het CJIB en het Rijks ICT Gilde gezamenlijk de Rijks ICT Innovatie Meetup in Leeuwarden. Het doel van deze dag was om in gezamenlijkheid te laten zien waar de overheid in het Noorden van Nederland aan werkt, hoe Rijks ICT Gilde als startup en flexibele ICT-schil van de rijksoverheid werkt en om in gesprek te gaan met vakgenoten over huidige en mogelijke innovaties.

meetup

De Meetup is drukbezocht door vakgenoten uit het noorden van Nederland. Naast een kleine introductie van de organisaties konden vakgenoten deelnemen aan de verschillende workshops, die verzorgd werden door de organisaties. Want hoe gaan het CJIB en DUO om met Cloud? Hoe gaat de RDW om met security? Waar staan de organisaties op het gebied van Big Data? En wat is de invloed van de zelfrijdende auto op de dienstverlening van de RDW?

Daarnaast was gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan tijdens de Mingle and Meet. Hier konden vakgenoten doorpraten over inhoudelijke onderwerpen en kon kennis gemaakt worden met elkaar. Want om stappen te zetten gelooft de overheid in samenwerking en kennis deling ook buiten de muren van de overheid.

Heb jij de meetup gemist? Bekijk de aftermovie.